Бившият треньор на РБ Лайпциг Ралф Рангник ще поеме тима на Манчестър Юнайтед, твърди „The Athletic“.

Според информацията 63-годишният германец е постигнал споразумение с „червените дяволи“ и сега просто трябва да получи одобрение от настоящия си клуб Локомотив Москва, където изпълнява ролята на отговорник за спорта и развитието в руския клуб, за да може сделката да стане факт.

Изданието съобщава още, че Рангник ще застане начело на Юнайтед като временен мениджър до края на сезона и след това ще остане като консултант на „Олд Трафод“ за още две години.

В момента бившият играч на „червените дяволи“ Майкъл Карик води отбора след уволнението на Оле Гунар Солскяер миналата неделя. Той записа дебюта си при победата над Виляреал в Шампионската лига във вторник и се очаква да изведе тима в гостуването на Челси тази неделя.   

Юнайтед са набелязали човек за постоянен мениджър на отбор след края на сезона – става въпрос за Маурисио Почетино, който в момента води френския гранд Пари Сен Жермен и има договор с парижани до 2023. Рангник бе наставник на Лайпциг в два кратки престоя, както и футболен директор както на „биковете“,така и на австрийския дъщерен клуб РБ Залцбург.

Рангник е един от архитектите на модерния стил на игра, в който клубовете пресират високо – нещо, което е повлияло на мениджъри като Томас Тухел, Юлиан Нагелсман, Ралф Хазенхютъл и други. Докато Юнайтед вероятно няма да успеят да спечелят Висшата лига през този сезон, съставът е в борбата за триумф в Шампионската лига.