Ливърпул е постигнал споразумение за „значително” споразумение с новия производител на екипите на клуба – Nike. Това е факт, за да бъде завършен сезона с настоящата екипировка, която е на New Balance, като английският клуб поставил казуса като „етично задължение”.

„Червените” трябваше да започнат да носят Nike от 1-и юни, но заради пандемията от коронавирус сезонът в Англия ще завърши през лятото и трябва да се завърши договора с актуалната фирма. Вече бе съобщено, че Ливърпул ще носи тазгодишните си екипи до края на кампанията, като за това се съгласиха от Nike, но е имало известни проблеми с договора от американците.

Ливърпул

Британските медии съобщават, че е имало „сложни преговори” между трите страни през март, когато бе прекратена Висшата лига. И тъй като Ливърпул „винаги е имал намерение да спазва всичко по договора си с New Balance заради етично поведение”, то от Nike са се съгласили да върнат датата за старта на договора до старта на новия сезон.

Това обаче е станало в замяна на „значително обезщетение” – 7,5 млн. паунда. Тази сума е направена на база изчисленията, които от новата фирма може да генерира като загуби. Новият бранд ще дава на клуба от „Анфийлд” над 80 милиона британски лири на сезон.