Голът на Ерлинг Халанд бе последния пирон върху Арсенал, при победата на "гражданите" с 3:1 на "Емирейтс" в пряк сблъсък за първото място. Голът на нападателя беше първият му от четири мача, а норвежецът подчерта, че няма да спира да работи.

Gulliver/GettyImages
88 снимки

Всички можем да се съгласим, че Арсенал беше най-добрият отбор този сезон, така че да дойдеш и да играеш срещу тях не е лесно, но направихме невероятен мач и взехме три наистина важни точки, ние отново сме в битката. Сити сме "ние", не аз, така че може да кажете, че това беше шампионско представяне от нас.

Минаха 20 минути, откакто отбелязах за последен път, така че трябва да продължа да работя! Беше толкова положително, имахме нужда от това и сега трябва да продължим да поддържаме това ниво, защото това е, което Манчестър Сити трябва да направи", сподели Халанд.

Халанд вкара третия гол за Сити, след като Джак Грийлиш и Кевин Де Бройне наказаха грешки на защитата на Арсенал, като по-специално Такехиро Томиясу имаше вечер, която няма да иска да си спомня. Отборът на Артета може да си върне първото място, ако спечели мача си срещу Евертън, но резултатът от сряда означава, че са спечелили само една точка от последните си три мача в лигата. Междувременно за Сити доминиращото представяне беше демонстрация на намерение, че няма да се откажат от титлата си без битка.