Манчестър Юнайтед следи отблизо всичко случващо се в Тотнъм Хотспър с мениджъра Маурисио Почетино и плеймейкърът Кристиан Ериксен. Причината е, че бордът на „червените дяволи” желае да замени Оле Гунар Солскяер от поста на „Олд Трафорд”, предават медии в Англия.

Ман Юнайтед има само две победи в първите си шест мача от Премиър лийг, като това е вторият най-слаб старт в историята си, откак Сър Алекс Фъргюсън напусна клуба. Бъдещето на норвежеца е под въпрос, както и това на Почетино в Тотнъм. Аржентинецът пък не е уверен и сам за себе си, че желае да продължи работата си на „Тотнъм Стейдиъм”.

Почетино бе свързван с поемане на кормилото в Юнайтед по-рано през годините, но 47-годишният наставник пожела да остане при „шпорите” тогава. Тотнъм отпадна за Купата на Лигата във вторник след дузпи от четвъртодивизионния Колчестър, което още повече засили слуховете, че Почетино трябва да напусне клуба.

Същите информации витаят около Кристиан Ериксен, чийто контракт изтича в края на този сезон и се очаква евентуално и той да последва наставника на „Олд Трафорд”.

Юнайтед е свързван с привличането на датския плеймейкър през зимата, но все още няма нищо официално дали „червените дяволи” планират някаква оферта за футболиста на лондонския тим.