Бяха луди няколко години за маестрото в полузащитата Кристиан Ериксен, който разказа за сърдечния арест, който получи на терена на Евро 2020, и за събитията, които последваха след това, включително мястото му като неразделна част от пъзела в Манчестър Юнайтед.

"Мисля, че тази полузащита е една от най-добрите, в които съм участвал. Липсата на Бруно ще бъде, както когато аз бях далеч, някой друг трябваше да поеме задълженията ми и същото ще бъде и за Бруно. Поглеждайки назад преди година, мечтаех да бъда там, където съм днес. Но тогава това беше само мечта да се върна да играя футбол, разбира се, просто да вървиш стъпка по стъпка и да бъдеш най-добрата версия на футболист, която можеш да бъдеш, и по това време имах късмет, че мениджърът Ерик тен Хаг искаше да дойда тук", сподели Ериксен.

Ериксен все още имаше договор с Интер след сърдечния си арест, след като спечели Скудетото с клуба преди Европейското първенство. При завръщането си към тренировките обаче му беше поставен пейсмейкър. В Италия е против закона футболистите да играят с това устройство, така че италианският отбор трябваше да освободи полузащитника.