Манчестър Юнайтед ще се бори за място в топ 4 през този сезон във Висшата лига. Това заяви дефанзивният полузащитник на ,,червените дяволи“ Андер Ерера.

Халфът е на мнение, че Манчестър Юнайтед трябва задължително да спечели двубоите си срещу Кристъл Палас и Саутхемптън след паузата в шампионата.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо са на седем точки от четвъртия Тотнъм.

„Вече видях програмата в следващите няколко седмици – играем с Палас у дома и гостуваме на Саутхемптън, като топ отборите имат мачове помежду си“, заяви испаенцът.

„Ако искаме да бъдем в топ 4, ще трябва да започнем да печелим срещи като следващите“, добави той.

Според Ерера паузата за националните отбори идва в неподходящ момент за тима, тъй като той трябва да чака 13 дни за мача си с Палас. Почивката ще даде и време за размисъл на ,,червените дяволи“, които допуснаха 21 гола от началото на сезона в 12 изиграни срещи – за първи път от 1966 година насам.

„Ако можехме да избираме, щяхме да играем след три дни, но сега ще помислим върху добрите и лошите си страни. Футболът ти дава възможности да се поправиш“, изрази надежда Ерера.

„Тъжно е, че тази възможност не е скоро, но ако искаме да продължим да се борим за топ 4, успехът срещу Палас и Саутхемптън е задължителен. Ще си вземем поуки от загубата от Манчестър Сити, но няма да го мислим прекалено дълго за това – вече сме насочили погледите си към двубоя срещу Кристъл Палас“, завърши бившият футболист на Атлетик Билбао.