Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера не вижда причина, поради която Давид де Хеа трябва да напусне „червените дяволи“, за да премине в Реал Мадрид.

Стражът на английския клуб отдавна е трансферна цел на Кралския клуб, като през август 2015-та той бе съвсем близо до преминаване на "Сантиаго Бернабеу", но сделката пропадна в последния момент.

От Реал обаче бяха твърдо решени да вземат Де Хеа и отправиха доста сериозна оферта в началото на летния трансферен прозорец - 60 милиона паунда, което е близо два пъти повече от най-голямата сума, плащана някога за вратар. Ръководството на Юнайтед обаче отхвърли офертата и е решено да задържи своя играч, за да атакува шампионската титла и добро представяне в Шампионска лига през настоящата кампания.

Ерера оценява Де Хеа като един от най-добрите вратари в света и вярва, че „червените дяволи“ не са толкова далеч от класата на мадридчани.

"Уважавам всички вратари като Нойер, Буфон и Тер Стеген, но в момента Де Хеа е номер едно в света. Той е много щастлив тук, защото ние се борим за всичко", заяви 27-годишният халф.

"Реал Мадрид ще продължава да говори за него всяко лято, защото той е най-добрият вратар в света. Но не смятам, че сме далеч от тяхната класа. Той иска да бъде легенда в клуба, което е много важно за нас. Той има това качество, което на испански казваме, че ти е дадено от Бог. Той прави разликата, защото всички нападатели се страхуват от него", коментира още Ерера.

26-годишният страж в крайна сметка подписа нов договор с Юнайтед до лятото на 2019 г. Испанецът стана шампион на Англия с „червените дяволи“ през сезон 2012/2013 и на два пъти бе избиран за футболист на годината.