Отборите на Евертън и Манчестър Юнайтед не се победиха в пореден мач от 28-ия кръг на Висшата лига, завършвайки 1:1 на "Гуудисън Парк". След 160 секунди Евертън поведе в резултата след цинична грешка на Давид Де Хеа, който изрита топката в Доминик Калвърт-Люин, който вкара ранен гол за "карамелите". Новата звезда на Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш, изравни резултата в 31-ата и това бе последният гол в Ливърпул.

Срещата бе изпълнена с много футбол и емоции от феновете по трибуните, след като и двата отбора направиха повече от солиден мач. Драмата можеше да е пълна в края, когато Евертън реализира гол, който бе първоначално признат, но след намесата на ВАР - реферът отмени попадението на домакините. По този начин Манчестър Юнайтед не успя да скъси още разликата до четвъртия Челси и остава с 42 точки, на три зад лондончани. Евертън, от своя страна, пък запази 11-ата си позиция и има 37 точки, колкото има и Арсенал, който обаче е с по-добри показатели.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Андре Гомеш се завръща в титулярния състав на "карамелите" 119 дни, след като получи тежката си контузия. Шеймъс Коулман, Майкъл Кийн, Том Дейвис и Тио Уолкот също стартират от първата минута.

Оле Гунар Солакяер е направил пет промени в сравнение с победата с 5:0 над Брюж през седмицата. Голямата новина е завръщането на Антони Марсиал, който пропусна мача в четвъртък заради мускулна контузия. Давид Де Хеа, Виктор Линдельоф, Неманя Матич и Мейсън Грийнууд също започват.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Your #MUFC starting XI to face Everton 💪 #EVEMUN

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

След само 160 секунди игра Евертън поведе в резултата. Това стана след любезното съдействие на стража на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа. Испанецът тръгна да рита силно топката от своето наказателно поле, но бе пресиран от Доминик Калвърт-Люин, който сложи крак на пътя на топката, а тя се отби именно в него и влетя в опразнената врата на Де Хеа – 1:0.

Две минути след гола си Евертън можеше да вкара втори. Тогава Майкъл Кийн изведе много добре Калвърт-Люин, който се озова зад гърба на Линдельоф. Този път Де Хеа се прояви много добре и спаси удара на нападателя. Юнайтед отговори с удар в гредата на Матич. Малко след това и Марсиал имаше добра възможност, но изстрелът му профуча на сантиметри встрани.

49 снимки

В 12-ата минута Уан-Бисака премина покрай Бейнс по десния фланг, след което върна към Матич. Сърбинът стреля силно, но Пикфорд спаси. В 31-вата минута Бруно Фернандеш изравни след удар от 25 метра и лоша намеса на Пикфорд, който не успя да изби топката, въпреки че тя бе в неговия обсег.

Второто полувреме на „Гуудисън Парк” стартира двуостро, но в първите минути положенията бяха кът. В 57-ата минута Сигурдсон нацели гредата на Де Хеа от фаул. Тогава исландецът стреля, а кълбото се отклони в гредата на Ман Юнайтед и отиде в Ричарлисон. Той отблизо обаче стреля право в ръцете на испанския страж. В 61-аата пък Фернандеш игра силно през двама бранители на Евертън и стреля, но ударът му бе блокиран чудесно от Том Дейвис.ю

В самия край на полувремето Джордан Пикфорд спаси Евертън с двойно спасяване. Мата пусна топката за Фернандеш вляво, но неговият удар бе спасен от вратаря на „карамелите”. Топката отиде в Одион Игало, който стреля отблизо, но с левия си крак Пикфорд прати топката в корнер.

В 92-ата минута Евертън реализира втори гол след автогол на Хари Магуайър. Невероятната драма в Ливърпул направи така, че Сигурдсон стреля по земя, но топката се отби в крака на Хари Магуайър. Ричарлисон лежеше пред Де Хеа и вдигна краката си, за да може топката да влети във вратата му. Все пак след съдействието на ВАР, реферът Крис Кавана отмени решението си и резултатът остана 1:1.

Стартови състави:

Евертън: Пикфорд – Коулман, Холгейт, Кийн, Бейнс – Дейвис, Гомеш, Сигурдсон – Уолкот, Ричарлисон, Калвърт-Люин

Мениджър: Карло Анчелоти

Манчестър Юнайтед: Де Хеа – Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу – Матич, Фред, МакТоминей – Фернандеш, Грийнууд, Марсиал

Мениджър: Оле Гунар Солскяер