Наставникът на Арсенал Унай Емери се изказа изключително ласкаво за Ливърпул преди предстоящото съботно дерби между два от традиционните отбори във Висшата лига. Испанският наставник заяви, че счита работата на Юрген Клоп при „червените” за еталон и не вижда причина защо те да не изкарат целия сезон без загуба.

На 29-и февруари, събота, двата отбора излизат един срещу друг на Анфийлд от 19,30 часа българско време. Срещата от 20-ия кръг на английското първенство можете да проследите чрез пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

По-рано през сезона „топчиите” успяха да направят 1:1 у дома срещу Ливърпул, който към момента е единственият непобеден отбор в Премиършип. „Червените” водят в класирането с 51 точки, докато Арсенал е пети с 38.

„Това ще бъде много голям мач и за нас, и за тях. Те са непобедени през този сезон и ще играят с увереност”, заяви Емери, който веднъж е побеждавал Ливърпул във финал – със Севиля за Лига Европа през 2016-а. „За нас ще бъде голямо предизвикателство и добър тест, за да видим кои сме и каква е разликата между нас и тях.”

„Ако в таблицата тя е очевидна, аз искам да я видя на терена. Ние вече веднъж играхме срещу тях на „Емиратс”, когато направихме равен. Изиграхме добър двубой, но очаквам сегашният двубой да бъде много по-различен от предния.”

„Дали Ливърпул може да повтори Непобедимите от сезон 2003/2004? Към момента го правят и биха били в състояние да го постигнат. Преди 3 сезона играхме срещу тях със Севиля във финала за Лига Европа.”

„Техният прогрес е очевиден. Преди три години те не играеха в Шампионската лига. Техният прогрес е еталон за нас, но трябва да изискаме повече от себе си, за да направим подобна стъпка. В края на първия полусезон се намираме на доста добра позиция. Трябва продължим същия процес и през втория дял от сезона, за да станем по-силен отбор”, допълни Емери.