Бившият мениджър на Арсенал – Унай Емери се изказа трогателно към ръководството на клуба и феновете в прощалното си обръщение, което бе публикувано на сайта на "топчиите". 

"За мен беше чест да съм треньор на Арсенал. От сърце благодаря на всички фенове за това, че ми помогнаха да разбера величието на този клуб. Всички вие, които ни подкрепяте по целия свят, които идвате на нашия стадион и които чакахте в дъжд и студ, за да ме поздравите след мачовете. Искам да ви кажа, че работих със страст, преданост и старание. Много щях да се радвам, ако бяхме постигнали по-добри резултати за вас.

Искам да изразя и благодарността си към всички служители на Арсенал за отношението им към мен. Величието на клуба е във всеки един директор, ръководител, помощник и сътрудник. 

В частност, искам да благодаря специално на Иван Газидис, който ме приветства в клуба, както и на Раул Санлехи, Еду и Венай Венкатешам за уважението от тяхна страна, приятелството и помощта. До последната минута с мен се отнасяха почтително. Разбира се, изказвам искрената си благодарност и на семейство Крьонке за доверието.

Тази година и половина беше изпъленена с емоции, невероятни мигове и други, които бяха по-трудни. Но в нито един от всички тези дни не спрях да мисля колко голям щастливец съм да работя в този клуб и с тези футболисти. Те винаги са уважавали фланелката, която носят, и заслужават вашата подкрепа. 

Имам голям опит във футбола, но научих много в Англия, най-вече за уважението, професионализма и чистотата на футбола. Моите най-добри пожелания", написа Емери.