Мениджърът на Арсенал Унай Емери беше красноречив, когато заяви, че ще е най-добре за всички, ако Шкодран Мустафи и Мохамед Елнени продължат своите кариери на друго място през настоящия сезон. 

Европейският трансферен прозорец затваря на 2-ри септември, като английските клуб все още имат възможност да продават играчи, ако пожелаят. Това отваря вратата за Мустафи и Елнени, които не взеха никакво участие в първите два мача от сезона на "топчиите". Емери също подчерта, че се надява да бъдат намерени клубове за двамата играчи. 

"Искам всички играчи да са щастливи. Знам, че през миналия сезон, когато Елнени и Мустафи не играеха редовно, не бяха щастливи. Искам те да намреят клубове, в които да са главни действащи лица", сподели испанският специалист. 

"Те са много добри играчи, но поради една или друга причина няма да имат възможност да покажат това, на което са способни толкова често през този сезон. Те разбират ситуацията и се надявам да намерят други клубове, в които наистина да са щастливи", завърши Емери. 

Арсенал се изправя в дербито на третия кръг на Висшата лига срещу състава на миналогодишния вицешампион Ливърпул. Двубоят е с начален час 19.30 часа, като ще се играе на "Анфийлд".