Мениджърът на Арсенал Унай Емери смята, че пропускът на Никола Пепе през първото полувреме е спомогнал достатъчно на Шефилд Юнайтед да спечели мача с 1:0. 72-милионната покупка на „артилеристите” от Лил пропусна да отбележи след перфектно центриране на Сеад Колашинац, когато резултатът бе 0:0 и бе оставен сам срещу Дийн Хендерсън.

„Остриетата” взеха превес след 30 минути игра, след като Лис Мусе засече откланяне на топката с глава след корнер и на практика донесе победата за новака.

„Това бе ключов момент за нас. Шефилд е отбор в Премиър лийг, който е допуснал по-малко голове от Ливърпул – седем на брой”, коментира Емери. „Ако те вкараха първи гол, знаехме, че щяха да се затворят, а това го умеят много добре. Показаха го и през второто полувреме. Не е лесно да създадеш шансове срещу тях, но мисля, че контролирахме доста по-добре топката. Заслужавахме повече и не мисля, че трябваше да губим, но поздравявам Шефилд и феновете му за успеха”, коментира Емери на брифинга след мача.

Испанецът обвини и рефера Майк Дийн за решението му да не даде дузпа за „топчиите”, когато Джон Игън задържа за фланелката Сократис при ъглов удар. „Това бе чиста дузпа. Мисля, че беше ясно. После дойде и шанса на Пепе”.

„Допуснахме повече корнери от нужното, а те искаха точно това. Ние получихме повече ъглови удари, което е добре, но не се възползвахме”, завърши Унай Емери.