Мениджърът на Арсенал Унай Емери обясни, че новото попълнение Никола Пепе има нужда да навлезе в оптимална спортна форма, преди да може да запише мач от първата минута за „топчиите“.

Пепе влезе на мястото на Рийс Нелсън в началото на второто полувреме на двубоя и неговото влияние определено се усети. Той раздвижи атаките на Арсенал и за малко да запише и първата си асистенция. „Топчиите“ в крайна сметка спечелиха с 2:1, като герой отново беше Пиер-Емерик Обамеянг. Емери обясни решението си да остави котдивоарския нападател на скамейката.

„Пепе се включи изключително добре в срещата. Той е с нас от само 2 седмици и има нужда от време, за да влезе във физическа форма. Той ми каза, че се чувства все по-добре с всеки изминал ден и мисля, че 45 минути за него днес бяха перфектни“, коментира испанецът.

„Едно от нещата, които целяхме с привличането на Пепе и на другите нови попълнение беше да имаме повече широчина и сила в състава. Сезонът обаче е дълъг и няма нужда да бързаме с вкарването в игра на всички. Ще трябва да се справяме с различни контузии, така че ще трябва да измисляме начини да сме конкурентноспособни“.

„Миналата година загубихме точки в моменти, в които нямахме достатъчно опции за ротации. Тази година се надявам да имам на разположение повече играчи от скамейката, които да променят развитието на двубоите. Идеята е да имаме повече конкуренция за постове“.