Мениджърът на Арсенал Унай Емери призова плеймейкъра на тима Месут Йозил да остави зад гърба си контузиите и да покаже постоянство, за да си възвърне титулярното място в състава на ,,топчиите“. Германският полузащитник има едва четири мача за Арсенал след равенството 1:1 с Уулвърхемптън през ноември, но може да се завърне сред титулярите в реванша срещу БАТЕ Борисов от 1/16-финалите на Лига Европа.

Бившият наставник на Севиля и ПСЖ остави Йозил извън състава на няколко пъти поради „тактически причини“ този сезон, но е доволен от поведението на играча по време на тренировките през седмицата. Ключът е в неговите ръце. Той тренира усилено тази седмица и го помолих да бъде постоянен, да бъде наличен в тренировъчния процес“, заяви Емери пред журналисти.

,,Когато тренираш с качество и постоянство, може да помогнеш на отбора по най-добрия начин в официалните срещи. Сега, по начинът, по който той изглежда, е добре за всички останали в тима предвид изключително важния период от сезона, в който навлизаме. Без контузии, без заболявания. Ако това е така, смятам, че може да видим най-добрия Месут на терена“, завърши испанският специалист.

Арсенал загуби с 0:1 при гостуването си на БАТЕ Борисов в Беларус след посредствено представяне миналата седмица и ще бъде в реванша на ,,Емирейтс“ без наказания нападател Александър Лаказет, който бе изгонен с директен червен картон в края на първия сблъсък. Полузащитникът Аарън Рамзи ще се опита да попадне сред титулярите след възстановяване от травма на коляното, докато Ейнсли Мейтланд-Найлс остава извън състава поради заболяване. /БГНЕС