Нападателят Джърмейн Дефоу обяви края на кариерата си като професионален футболист. Бившият футболист на Уест Хем, Тотнъм, Портсмут, Борнемут и канадския Торонто игра за последно за Съндърланд, като неговият договор с „черните котки“ изтича след края на настоящия сезон.

Преди да се завърне в Съндърланд Дефоу игра и за шотандския Рейнджърс, с който спечели шампионската титла. В кариерата си той записа 762 мача за клубните си отбори, в които отбеляза 352 гола. Има и 57 двубоя с екипа на Англия.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

„След 22 години в играта реших да се оттегля от професионалния футбол. Това наистина е трудно решение, което обсъдих със семейството и най-близките ми. Направих професионалния си дебют на 17-годишна възраст – през 1999-а, и сега чувствам, че е точният момент да се поклоня и да сляза от сцената. Това бе невероятно пътуване, през което срещнах изключителни хора.

Футболът винаги ще остане в кръвта ми. Той носи голяма гордост и удовлетворение, поглеждайки назад към благословената кариера, която имах. Сега с нетърпение очаквам да прекарам известно време с приятелите и семейството си, преди да продължа напред към следващата глава в кариерата си.

Благодаря на всички фенове от всеки клуб, за който съм играл. Любовта, която получих през цялата си кариера, никога няма да бъде забравена и винаги ще имам специална връзка с всички вас. Благодаря също и на моите невероятни колеги, треньори и персонал за това, че изиграха такава важна роля в кариерата ми.

Накрая искам да благодаря на майка ми. Ти ми даде топка на две години и ме накара да повярвам, че мечтата ми може да се сбъдне. Всичко, което съм, е заради теб и дължа всичко на теб и Бог“, написа Дефоу в профила си в социалната мрежа „Twitter“.