Известният британски мениджър Нийл Уорнък обяви края на професионалната си кариера във футбола на 73-годишна възраст. Уорнък започна треньорската си кариера през 1980-а, а за последно бе начело на втородивизионния Мидълзбро преди да напусне клуба от Чемпиъншип през миналия ноември по взаимно съгласие.

Ветеранът в треньорската професия е ръководил 1603 мача и осем път успява да класира отборите си в по-горна дивизия, държейки рекордите по този показател в английския професионален футбол. Ръководил е 12 различни клуба в първите четири дивизии в страната.

„Реших, че това е правилното време. Краят на сезона наближава и всъщност няма опции  за работа в този период. Честно казано имах добра кариера“, заяви Нийл Уорнък пред Sky Sports.

Той печели промоция за Висшата лига с Шефилд Юнайтед, преди да работи в отбори като Куинс Парк Рейнджърс, Кристъл Палас и Кардиф Сити.

73-годишният мениджър сподели, че е загубил необходимия ентусиазъм за работа и е решил да прекарва повече време със семейството си.

„Наслаждавам се на неща, които не бях правил от години. Забавлявам се със семейството ми, с кучетата ми. А вече карам и велосипед. Не казвам, че ентусиазмът напълно си е отишъл, но разбрах, че идва време, в което трябва да дадеш повече време на семейството си“, добави Уорнък.