Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи Диуф отново атакува „червените”. В поредното си интервю, сенегалецът предупреди, че „червените” все още не са спечелили титлата, въпреки че за мнозина това на практика е факт.

Мърсисайдци имат нужда от едва шест точки в оставащите 9 кръга до края на кампанията в Англия, която обаче бе прекъсната през март заради пандемията от коронавирус.

Очаква се първенството във Висшата лига да бъде подновено в началото на юни.

„Докато титлата не бъде потвърдена математически, нищо не е спечелено. Във футбола нищо не е свършило, докато наистина на приключи.Може да имаш стотици шансове да станеш шампион, но да ги пропуснеш. Преди няколко години Ливърпул водеше в класирането и всички казваха, че това е тяхната година, но тогава Стивън Джерард се подхлъзна и всичко се промени”, коментира Диуф.

„Футболът е такъв и за вас, и за мен. Животът е по-важен от това Ливърпул да спечели титлата. На първо време всички трябва да бъдем в безопасност и живи, преди да започнем да говорим за подновяването на първенството или връчването на титлата на Ливърпул”, каза още сенегалецът.