Отборът на Лестър се върна към пътя на победите, след като надделя с 2:1 при гостуването на Уест Хем в двубой от 20-тия кръг на Висшата лига. Голове на Келечи Ихеаначо и Демарай Грей се оказаха достатъчно, за да извоюват ценния успех за момчетата на Брендън Роджърс. 

29 снимки

Още в 9-та минута гостите получиха възможност да изпълнят дузпа. След извеждащ пас към Келечи Ихеаначо зад гърба на защитата на Уест Хем нападателят овладя и беше отнесен от неумелата намеса на стража на "чуковете" Лукаш Фабиански. Зад топката застана Демарай Грей, но ударът на нападателя беше спасен от Фабиански. 

В 22-та минута беше ред на домакините да се опитат да застрашат вратата на Каспър Шмайхел. Артур Масуаку намери пространство на границата на наказателното поле и от около 20-на метра отправи плътен шут, който беше спасен от датския страж без твърде много проблеми. 

В 34-та минута Джеймс Джъстин пласира чудесно центриране към точката на дузпата за Уес Морган, но защитникът не успя да осъществи добър контакт с топката. 

Само две минути по-късно "чуковете" организирага бърза контраатака, но изстрелът на Деклан Райс от около 15 метра беше лек и попадна право в ръцете на Шмайхел. 

В 40-та минута момчетата на Брендън Роджърс намери ключовото попадение преди почивката на срещата. След центриране на Марк Олбрайтън Айозе Перес свали топката на задната греда за Келечи Ихеаначо, който заби кълбото от броени метри във вратата на Лукаш Фабиански за 1:0. 

В предпоследната минута на полувремето Себастиян Але получи хубаво центриране отляво, но ударът му с глава премина малко встрани от вратата на Каспър Шмайхел.

Няма и 60 секунди по-късно обаче все пак резултатът беше изравнен. След индивидуален пробив на Фелипе Андерсон по десния фланг, той намери Пабло Форналс на точката на дузпата, за да може резултатът да бъде изравнен в ключов момент от срещата. 

В 57-та минута "лисиците" отново поведоха в резултата. След бърза контраатака Айозе Перес намери движението на Демарай Грей зад гърба на защитата на домакините. Той овладя топката и хладнокръвно препарира Фабиански за втори път в мача. 

В 68-та минута гостите бяха близо до може би решително трето попадение. След разбъкване при изпълнение на ъглов удар Уес Морган успя да се измъкне от опеката на Иса Диоп и да отправи хубав шут след ефектно завъртане. В крайна сметка Лукаш Фабиански се оказа стабилен и не позволи нов гол във вратата си. 

До края на срещата "лисиците" успяха да контролират темпото на срещата и да не позволят на момчетата на Мануел Пелегрини да се доберат до нещо от мача. Така Лестър си бетонира второто място в класирането, излизайки с 4 точки аванс и мач от повече от Манчестър Сити след 20 изиграни мача. Уест Хем, от своя страна, остана на критичното 17-то място с актив от само 19 точки малко след половината на сезона. 

Уест Хем - Лестър Сити 1:2

Ето и съставите на двата тима: 

Уест Хем: Фабиански, Балубуена, Диоп, Фредерикс Масуаку, Санчес, Райс, Ланзини, Андерсон, Форналс, Але

Лестър: Шмайхел, Еванс, Фукс, Морган, Джъстин, Чаодри, Менди, Грей, Олбрайтън, Перес, Ихеаначо;