Един от играчите с най-дълъг стаж в този състав на Манчестър Сити Яя Туре няма да остане на "Етихад" и през следващия сезон. Договорът на котдивоареца е до 30 юни и мениджърът Хосеп Гуардиола разкри, че няма да бъде удължаван. 

Така халфът, който след няколко дни навършва 35 години, ще трябва да търси едно последно предизвикателство в кариерата си и нищо чудно да се озове някъде в арабските страни или Китай. 

"Яя няма да играе при нас следващия сезон. В мача с Брайтън ще направим най-страхотното изпращане на футболист, което някой може да си представи. Ще се опитаме да спечелим този мач именно заради него."

"Никога няма да забравим огромните му заслуги за Сити, но в същото време играчите в отбора стават все по-силни и изискванията към тях са огромни. Но няма как да отречем, че Сити стигна до това ниво с огромната роля и на Туре", заяви Гуардиола. 

Котдивоарският ветеран изигра 315 мача за "гражданите" във всички турнири и реализира 82 гола в тях. През настоящата кампания обаче има едва 9 мача в Премиършип и във всички тях влезе като резерва, а ролята му беше крайно периферна.