Едно от новите летни попълнения в Евертън Дейви Клаасен заяви, че се надява един ден да стане капитан на отбора. Холандецът обаче сподели, че първо и преди всичко трябва да се аклиматизира към живота във Висшата лига.

Куман: Много съм разочарован от Рууни

24-годишният холандец носеше капитанската лента в Аякс до този сезон, а през миналия игра с тях финал за Лига Европа. Вече в Евертън тази отговорност се пада на Уейн Рууни, който обаче наскоро сериозно сгафи с изцепки извън терена.

„Беше голяма чест да стана капитан на Аякс. В края на краищата искам да постигна същото и тук, но първо трябва да свикна”, каза Клаасен.

Колийн хвърли пръстена на Рууни!

„Преди финала за Лига Европа стоях на терена час и половина преди началото на мача, а феновете на Аякс вече бяха там и пееха. Помислих си, че това е нещо специално. Разбира се, искахме да победим, но все  пак съм горд, че бях капитан на този отбор.”

„Това ми беше третата или четвъртата година в първия тим, а вече бях един от най-опитните в състава, защото когато си на 23 или на 24 години в Аякс обикновено те продават в чужбина. Средната възраст в Евертън е по-висока и има повече лидери. Този отбор няма същата потребност като Аякс – тук има много капитани”, добави Клаасен.