Брайтън енд Хоув Албиън надделя над гостуващия Нюкасъл Юнайтед с 1:0 в мача на новаците от шестия кръг на английското футболно първенство. Единственото попадение на "Америкън Експрес Къмюнити Стейдиъм" падна в 51-ата минута, когато след центриране от фаул на Паскал Грос от ляво към далечната греда Дейл Стивънс свали с глава към Томер Eмед и израелският нападател отблизо засече в мрежата на Роб Елиът.

Нюкасъл създаде първата опасност в срещата в 4-та минута, когато след центриране от корнер Мерино отправи много хубав удар от въздуха, но Райън спаси.

Брайтън организира добра атака в 6-та минута, когато Грос финтира защитник на Нюкасъл, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Емед стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Брайтън изпусна невероятна възможност да поведе в резултата в 11-та минута, когато Антони Нокер центрира прострелно в наказателното поле на Нюкасъл, където Елиът не успя да избие топката, а Емед се размина с нея. Все пак тя попадна в Грос, който стреля, но от тялото на негов съотборник излезе в аут.

Марч се опита да изненада Елитъ в 15-та минута, но вратарят на Нюкасъл внимаваше и спаси.

Пред Хоселу се откри отлична възможност в 21-та минута. Той успя да си отвори пространство в наказателното поле на Брайътн и шутира, но встрани от левия стълб на вратата на Райън.

Айосе Перес отправи много опасен удар в 30-та минута, но над напречната греда.

В добавеното време на първата част играчите на Брайтън направиха нов пропуск чрез Дъфи.

Брайтън поведе в резултата в 51-та минута, когато Грос центрира от фаул в наказателното поле на Нюкасъл, където Дейл Стивън свали с глава към Томер Емед, който с премерен удар изпрати топката във вратата на Елиът.

Бруно Салтор центрира в наказателното поле на Нюкасъл в 55-та минута, след което Марч стреля, но Елиът успя да спаси с крак. 

Мерино отправи удар от разстояние в 61-та минута, но над напречната греда. 

Джонджо Шелви отправи опасен удар в 73-та минута, но топката срещна напречната греда. 

Нюкасъл организира добра атака в 78-та минута, когато Шелви подаде към Атсу, който шутира, но Райън спаси. 

Така възпитаниците на Крис Хютън постигнаха втори успех в последните си три мача и с актив от 7 точки се изкачиха на 12-о място в класирането. "Черно-белите" пък прекъснаха серията си от три поредни победи и с 9 точки делят осмата позиция с Бърнли. Лидери са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед с по 16 точки.