7 години. Точно толкова минаха от деня, в който цяла футболна Англия говореше за един българин, който току-що бе покорил по невероятен начин най-голямото дерби на Острова.

Пренасяме се на "Олд Трафорд" на 19 септември 2010 година, когато Манчестър Юнайтед приема Ливърпул.

В титулярния състав на домакините е новата звезда на отбора Димитър Бербатов, който след 90 минути игра ще се превърне в първия футболист на Юнайтед от 64 години насам, който реализира хеттрик във вратата на големия съперник.

Всичко започна в 42-ата минута, когато Берба се освободи от Фернандо Торес и засече с глава центриране от корнер на Райън Гигс. Най-магичният момент обаче предстои в 59-ата минута. В нея Бербатов вкара един от най-красивите голове в историята на Висшата лига, след като простреля с изключително изпълнение на задна ножица смаяния Пепе Рейна.

източник: Gulliver/GettyImages

Мърсисайдци не се отказаха и стигнаха до равенство с два гола на Стивън Джерард. Само че този ден и този мач принадлежеше на Димитър Бербатов. В 84-ата минута българинът получи центриране от Джон О'Шей, пребори се с Джейми Карагър и с глава донесе невероятната победа за своя отбор.

източник: Gulliver/GettyImages

Припомнете си този велик момент от кариерата на Берба: