Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау се надява някои от важните играчи в отбора му ще се върнат в скоро време към тренировките, в това число плеймейкърът Мигел Алмирон. Джордитата се надяват да прекъснат серията от четири поредни поражения и в във вторник, когато гостуват на Астън Вила в среща от английската Висша лига.

А парагвайският атакуващ халф, който има 18 мача като титуляр от началото на сезона, не играе в последните две седмици заради вирусно заболяване и завръщането му е важно. В същото време централният бранител Джамал Ласелс по всяка вероятност няма да играе в тази среща утре, тъй като има травма в прасеца, каза Еди Хау пред журналистите днес.

"Надяваме се Миги да бъде с нас. За Джамал изобщо не съм сигурен. Травмата му не е толкова сериозна, но мисля много по-добре е да го предпазим. Мачът е прекалено близо, за да се оправи и да бъде готов за игра", заяви Еди Хау по повод въпрос какви са проблемите в състава.

Но освен четирите негативни последни мача, Нюкасъл има шест загуби в последните седем срещи и Еди Хау вини изцяло поредицата от травми. Един по един те трябва да подновят тренировки и да помогнат.

"Харви Барнс е много близо. И вероятно той е човекът, който ще се завърне на терена в най-скоро време. Същото се отнася за Калъм Уилсън. След тях трябва да се върне Джо Уилък и най-последен ще поднови занимания Елиът Андерсън, заяви мениджърът.

Нюкасъл удари Астън Вила с 5:1 през август, но сега ситуацията е изцяло различна. В момента Джордитата са на 10-о място с 29 точки, докато Вила е 4-и с 14 повече.