Нюкасъл ще трябва да се възползва от шансовете си и да играе без страх срещу един от съперниците си за класирането в топ 4 във Висшата лига - Тотнъм при сблъсъка между двата тима в неделя, заяви мениджърът Еди Хау.

Тимът на Нюкасъл заема четвъртото място във временното подреждане с 56 точки, на три пред петия Тотнъм, който има и мач повече.

Попитан дали това ще бъде най-важният двубой за сезона на Нюкасъл, Хау заяви: "Не бих го отрекъл. Извоювахме си право да играем подобни мачове. Да се надяваме, че ще намерим ново гориво, за да стигнем до успеха. Такива срещи са нещото, към което се стремим като професионалисти. Искаме големи мачове и искаме те да значат нещо. Отдадени сме на целта да се представим по възможно най-добрия начин без страх или ограничения."

"Много неща ще зависят от работата ни през седмицата. Моментът е много важен, а остават само девет мача", добави мениджърът на Нюкасъл.

За поражението с 0:3 от Астън Вила, Еди Хау обясни: "Това бе нехарактерно за нас. Показвахме постоянство и у дома, и като гости. Уверен съм, че в неделя ще се представим по-добре, макар да знаем, че играем срещу много силен съперник. Тренираме добре, а момчетата са концентрирани и готови за това, което ги очаква."

В състава се завръща Мигел Алмирон, който пропусна четири срещи от първенството заради контузия на бедрото преди да се включи като резерва в мача срещу Астън Вила през миналата седмица.

Еди Хау коментира, че парагваецът Алмирон, който реализира 11 гола във Висшата лига през сезона, може да намери място сред титулярите срещу Тотнъм.

"Доволен съм, че той се завърна на терена, но след дългото му отсъствие, трябва да сме търпеливи. Ще вземем най-доброто решение за него и за отбора", каза специалистът.

Автор: Кремена Младенова/БТА