Еди Хау заяви, че неговият тим трябва да бъде „най-добрият Нюкасъл, който може да бъде“ в опита си да се възползва от отпадането на Манчестър Сити в Шампионска лига, когато двата отбора се изправят един срещу друг в неделя.

„Гражданите“ бяха на минути от достигането на финал в най-престижния европейски клубен турнир, преди Реал Мадрид да отбележи два късни гола, с които да докара нещата до продължения на „Сантяго Бернабеу“ Съставът на Пеп Гуардиола в крайна сметка загуби с 1:3 в полуфиналния реванш и с общ резултат 5:6 напусна надпреварата, което сложи край и на мечтите за дебютен трофей от ШЛ.

Лидерът във Висшата лига има малко време за възстановяване, преди да се върне в първенството за ключов сблъсък с Нюкасъл през уикенда. Действащият шампион има само точка преднина пред Ливърпул при четири оставащи мача в напрегнатата борба за титлата.

Мениджърът на Нюкасъл смята, че шампионите може да са уязвими след съкрушителната загуба в Мадрид, но предупреди и играчите си да се защитават при потециална канонада от другата страна.

„Може да видим и двата сценария – това може да им повлияе в положителен или негативен аспект. Трябва да се подготвим за най-добрата версия на Манчестър Сити, така че трябва да бъдем най-добрият Нюкасъл, който можем да бъдем“, започна Хау на пресконференцията си.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Намиращият се в средата на таблицата отбор на „свраките“ затрудни Ливърпул миналия уикенд, но не успя да спре борещия се за куадрупъл състав на мърсисайдци от минимален успех с 1:0.

„Бях малко разочарован от представянето миналата седмица. Мислех, че можем да играем по-добре, но все пак бяхме близо. Надявам се да се доближим още повече този път. Нашата слабост срещу Ливърпул беше липсата на интензитет, който имахме в последните месеци и е основна причина за нашите успехи. Не можем да си позволим да не играем с острота, трябва да излезем уверени и да атакуваме смело“, добави мениджърът на Нюкасъл.