Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау заяви, че амбицията на клуба е да стане глобален гигант по подобие на Манчестър Юнайтед преди сблъсъка между двата тима във Висшата лига тази неделя. "Свраките" се развиват във възходяща линия, след като бяха купени от саудитски фонд, като влизат в мача само на една точка зад "червените дяволи" в класирането.

"Не обичам да слагам таван пред възможностите на играчи и клубове. Целта на клуба и огромната амбиция е глобалният бранд и глобалният ентусиазъм за Нюкасъл да растат. Ако успеем да постигаме успехи, все повече хора по света ще ни подкрепят. Така сам се поставям под голямо напрежение, но това е предизвикателството пред мен и клуба. Кой знае как ще изглеждат нещата след 20 или 30 години", коментира Хау преди гостуването на "Олд Трафорд".

Треньорът на Нюкасъл коментира и представянето на новото попълнение Бруно Гимараеш, който отбеляза два гола срещу Брентфорд в последния кръг. "Честно казано, когато го взехме, не очаквахме, че той ще допринесе и с голове. Не сме имали амбиция да го направи играч, който бележи повече, това се случи естествено, просто защото той е много добър футболист. Надявам се да вкарва още", каза Хау.

Манчестър Юнайтед приема Нюкасъл в неделя от 16:00 часа българско време.