Звездата на Челси Еден Азар бе категоричен, че ще остане на „Стамфорд Бридж“ поне до края на настоящия сезон. Той отхвърли възможността да напусне отбора през януари. Белгийският футболист също така заяви, че Пари Сен Жермен не е опция за него, а на този етап е отказал и на Реал Мадрид.

Азар потвърди в интервю за „Canal+“, че е водил преговори с Пари Сен Жермен, но трансфер в отбора от френската столица е на практика невъзможен.

„В миналото съм водил преговори с Пари Сен Жермен, но за мен такава възможност не съществува. Ако един ден трябва да се върна във Франция, то аз ще играя само в Лил. Към днешния ден не съществува никакъв шанс да се завърна във френския шампионат. За момента мога да кажа, че оставам в Челси. Имам договор за още една година с клуба. Мой трансфер през януари е на практика невъзможен“, сподели Азар.

„Няма как да напусна Челси през януари заради клуба и феновете“, добави белгиецът.

Азар направи намек към Реал Мадрид, казвайки: „Вие знаете моята предпочитана дестинация“.

27-годишният футболист остави отворена вратата за негов трансфер през следващото лято.

„През следващото лято е възможно да напусна Челси. Също така е напълно възможно да остана в Челси през цялата ми кариера“, каза още Еден Азар.

Той е ключов футболист за Челси от началото на сезона, вкарвайки седем гола, а също така има и четири асистенции на своята сметка.