Челси се наложи с минималното 1:0 при гостуването на Борнемут от 10-ия кръг на Премиършип. Победното попадение за лондончани реализира Еден Азар в 51-та минута. 

Челси създаде много добра атака в 9-та минута, когато Педро Родригес премина през Нейтън Аке, след което стреля, но над напречната греда в аут.

Борнемут организира опасна атака в 17-та минута, когато Афобе подаде към Даниелс, а той шутира, но Давид Луис успя да блокира удара му.

Еден Азар се опита да изненада Асмир Бегович от малък ъгъл в 19-та минута, но босненецът изпревари Алваро Мората и успя да избие топката в корнер.

Асмир Бегович допусна много груба грешка в 24-та минута, когато подари топката в краката на Еден Азар, който веднага подаде към Алваро Мората, а той стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Борнемут.

Редовен гол на Челси не бе зачетен заради засада в 28-та минута. Еден Азар и Франсеск Фабрегас изпълниха късо корнер. След това белгиецът подаде към Давид Луис, който стреля, а топката рикошира в Сесар Аспиликуета, на когото бе маркирана засада, но той бе покрит от защитник на Борнемут. След това Алваро Мората вкара избитата от Асмир Бегович топка, но вече бе маркирана засада на Аспиликуета. Още при удара на Давид Луис има съмнения, че съдията Крейг Поусън можеше да свири дузпа за Челси за игра с ръка на Франсис в наказателното поле на Борнемут.

Челси направи нов много сериозен пропуск в 34-та минута, когато Еден Азар подаде към Алваро Мората, който финтира двама футболисти на Борнемут и остана сам срещу Бегович, след което стреля, но вратарят отново се намеси отлично и спаси.

Челси пропусна нова възможност да поведе в резултата в 44-та минута, когато Педро подаде към Фабрегас, който стреля на два пъти, но ударите му бяха блокирани от Куук.

Челси поведе в резултата в 51-та минута, когато Алваро Мората подаде към Еден Азар, който се възползва от подхлъзването на Франсис и с удар в близкия ъгъл вкара топката във вратата на Асмир Бегович.

Борнемут можеше бързо да изравни резултата в 57-та минута, когато Джордан Айб отправи удар от границата на наказателното поле на Челси, топката рикошира в крака на Антонио Рюдигер и премина над напречната греда на вратата на Тибо Куртоа.

Педро Родригес и Еден Азар комбинираха заедно в 64-та минута, след което белгиецът стреля, но над напречната греда в аут.

Педро Родригес отправи удар от разстояние в 68-та минута, но право в ръцете на Асмир Бегович.

Челси пропусна да реши всичко в мача в 83-та минута, когато Еден Азар изведе с отличен пас Франсеск Фабрегас сам срещу Бегович. Испанецът стреля от малък ъгъл, но над напречната греда в аут.

В добавеното време на срещата Борнемут можеше да изравни резултата, но Тибо Куртоа спаси удара на Лий Куук.

След тази победа Челси събра актив от 19 точки и се намира на четвърто място, докато Борнемут е предпоследен със 7 точки.