Помощник треньорът на Челси Джанфранко Дзола сподели, че Маурицио Сари е бил изключително разочарован от изгонването му по време на срещата с Бърнли (2:2).

Наставникът на „сините” трябваше да напусне техническата зона в продължението на срещата. Маурицио Сари беше край тъчлинията при меле, което двата тима си спретнаха. Главният рефер обаче реши да го изпрати в съблекалнята няколко минути преди да свири край на двубоя от Висшата лига.

„Маурицио е изключително разочарован и предпочете да не взима участие в тази пресконференция. Той е разочарован от резултата и своето изгонване”, сподели Дзола.

„Предполагам, че са му казали нещо от резервната скамейка на гостите, но не искам да навлизам в подробности по случая. Ще видим какво може да се направи в тази ситуация.”

Дзола намекна, че от Челси обмислят да подадат жалба до Футболната асоциация за обида, нанесена към мениджъра Сари от страна на представители на Бърнли.

„Маурицио беше изгонен, защото се опита да помогне на Кевин Френд (съдията – бел.ред.) да каже на нашите играчи да останат на позициите си. Кевин погрешно изтълкува това и го изгони, а Сари остана много недоволен от случилото се”, уточни още Джанфранко Дзола.

Според медиите в Англия, мениджърът на Челси е бил недоволен от бавенето на времето в края на срещата, което е довело до отпращането му в съблекалнята по-рано.