Легендата на Челси Джанфранко Дзола заяви, че победата е в кръвта на Антонио Конте.

„Аз нямам никакво съмнение, че Антонио ще свърши чудесна работа в Челси. Той работи с невероятна страст. Това е, като да добавиш сол на месото. Това го прави значително по-вкусно. Същото се получи между Антонио и Челси“, коментира Дзола.

„Аз съм наясно с ценностите на Антонио. Гледал съм го много добре как работи. Единственият въпрос, който имах е колко бързо Антонио ще се стикова с футболистите и колко бързо ще те разберат методите му на работа. Всичко се получи много бързо. Ако футболистите успеят да играят със страстта на Конте, нещата ще продължат да се получават. Няма никакво съмнение, че Антонио е роден победител. Той спечели три поредни титли в Италия с Ювентус, което бе невероятно постижение. Навсякъде той се справя чудесно с работата си. Конкуренцията в Премиършип е много сериозна, а първенството е много по-тежко от това в Италия. Конте обаче е готов да отговори на предизвикателството. Победа е в неговата кръв. Той е в невероятна форма и аз се надявам, че Челси ще продължи да се представя по същия начин“, добави легендарният футболист на лондончани.

„Конте бе много подобен като футболист. Той е фокусиран върху работата си. Много експресивен е и посветен на футбола. Той говори на висок глас и жестикулира много. Имам чудесни взаимоотношения с него. Ние играхме заедно в националния отбор и поддържаме чудесни взаимоотношения. Аз му показах няколко ресторанта, където може да вечеря в Лондон, но съм сигурен, че той също е открил своите ресторанти. То обича италианската храна. Не знам кое е любимото му ястие, но за последно, когато се видяхме в Челси ядохме риба. Пихме и италианско вино със сигурност. Между Челси и Италия има добра връзка. Роберто ди Матео, Джанлука Виали и аз започнахме в Челси, след това продължиха Карло Кудичини, Клаудио Раниери и Карло Анчелоти. Сега Антонио продължава тази традиция. Изглежда, че в Челси винаги е имало италианска връзка.“

Тотнъм няма победа на „Стамфорд Бридж“ в последните 29 мача във всички надпревари.

„Мачът с Тотнъм е важен, но не е и решителен. Преди три седмици всички бяха сигурни, че Манчестър Сити ще спечели титлата. След това същото се говореше за Тотнъм, след това за Арсенал, а сега за Челси. Разликите са много малки. Хората отписаха Челси от борбата за титлата след загубата от Ливърпул и Арсенал. Сега Челси играе добре и заслужава да бъде на върха в класирането. Мисля, че Челси, Манчестър Сити и Ливърпул имат най-големи шансове за титлата, защото изглеждат достатъчно солидно, за да запазят формата си до края на сезона. Тези три отбора притежават способността да спечелят мачовете си, но имат балансирани състави, голяма дълбочина и сила в съставите си. Вярвам истински, че Конте ще спечели титлата“, каза още Джанфранко Дзола.