Джошуа Кинг вече е част от състава на Евертън. Нападателят  дори направи своя дебют за „карамелите“, само 48 часа след пристигането си от Борнемут.

Норвежецът влезе в игра при победата на Евертън срещу Лийдс в сряда вечер, а от Кинг се очаква да засили конкуренцията в офанзивен план за състава на Карло Анчелоти.  Голаджията определено се чувства щастлив от преминаването си на „Гудисън Парк“ и е готов да атакува европейските клубни турнири.

„Щастлив съм, че преминах в толкова голям клуб, Евертън не е случаен отбор и амбициите на хората тук са големи. Първо ми се обади Карло Анчелоти, а след това ме потърси и един от директорите в клуба. Всички бяха много учтиви и ми казаха, че искат да ми дадат шанс.  Бях много развълнуван, защото всеки е чувал за Карло Анчелоти и желае да работи с него. Анчелоти е легенда във футбола и ще се уча всеки ден от него. Хората също така обявиха целта пред нас, те бяха ясни и категорични, че трябва да се класираме за европейските турнири. Радвам се, че съм тук, и вярвам, че ме чакат много хубави дни“, завърши Кинг.

В съботната вечер тежко предизвикателство очаква Евертън. „Карамелите“ гостуват на Манчестър Юнайтед. Срещата е стартира в 22.00 часа българско време и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.