Джордан Хендерсън определено имаше неприятни изживявания в последните години, след като семейството му на два пъти бе блокирано в публиката на мачове. Става въпрос за финала на Европейското първенство през 2020 година, както и за проблемите със сигурността на финала в Шампионската лига през изминалата кампания.

"Моето семейство и приятели имаха няколко преживявания през последните години, които наистина ги шокираха и вероятно ще ги накара повече да не ходят на футболни мачове. Моята жена и деца бяха блокирани на изхода на Уембли. Моят баща ми каза след финала за Шампионска лига, че това за него е бил краят. Много от семействата на играчите бяха блокирани извън стадиона и мисля, че това беше доста ужасяващо", коментира английският национал пред репортери.

Възможно е семейството на Хендерсън да не посети Световното първенство в Катар, именно поради тези причини. Капитанът на Ливърпул в последните седмици лекуваше контузия, но се очаква да бъде на линия за Гарет Саутгейт за предстоящите мачове в Лигата на нациите.