Защитникът на Северна Ирландия Джони Еванс призна, че е бил много близо до идеята да прекрати футболната си кариера миналата година заради серия от контузии, преди да се върне в Манчестър Юнайтед, предаде "Ройтерс".

Еванс се бори дълго с травма на прасеца в Лестър и беше освободен от клуба в края на сезона, след като "лисиците" отпаднаха от Висшата лига.

35-годишният защитник получи оферта за кратък договор от Юнейтед и той вече е изиграл четири мача за "червените дяволи", като започна като титуляр срещу Бърнли и Брентфорд.

"Мисля, че минах през период миналия сезон, в който започнах да си казвам, че краят като че ли е дошъл", каза Еванс пред медиите преди мача на националния тим на Северна Ирландия срещу Словения във вторник.

"Не можех да се преборя с контузиите и всеки път, когато се връщах, отново отпадах заради травма. Чуват хората да казват: "няма начин, откажи се". Но се опитах да докажа на себе си, че още мога. Тренирах много, оставих всичко зад себе си, играх в мачове", добави Еванс, който има над 190 мача за Манчестър Юнайтед и е спечелил три титли с тима.

"Всеки път, когато започнеш мач си казваш, че си отметнал още един. Исках да докажа на себе си, че мога да премина през това. Чувствам сега, че съм на добро място", каза още той.

Манчестър Юнайтед е на десето място в класирането на Висшата лига и ще играе срещу аутсайдера Шефилд Юнайтед в събота./ БТА