Джон Тери игра 26 минути в последния мач на Челси за сезона във Висшата лига срещу Съндърланд (5:1).

Капитанът бе сменен точно в 26-та минута. Той игра през цялата си 22-годишна кариера с екипа начело именно с номер 26.

Тери е част от академията на Челси от 14-годишен.

Той спечели за пети път шампионската титла в Челси.

Преди да започне да говори пред феновете на „Стамфорд Бридж“ Тери даде думата на Холанд.

„Преди да започна искам да извикам някой. Стив Холанд, къде си? Това също така е последният мач на Стив и искам да кажа, че той е различна класа. Този човек води отбора толкова дълго време и искаме да му пожелаем на него и Гарет Саутгейт голям успех в бъдеще“, заяви Тери.

Емоционално: Краят на една ера

Холанд на свой ред каза: „Този уикенд празненствата ще бъдат средно ниво. Следващият уикенд ние трябва да направим така, че празненствата да бъдат много по-големи.“

„Днес без съмнение е един от най-трудните дни в живота ми. Имах големия късмет да работя с невероятни мениджъри и играчи през цялата моя кариера“, сподели Тери.

„Аз съм благодарен на всеки един от тях. Искам да благодаря изключително много и на г-н Роман Абрамович. Искам лично на благодаря на него и на борда на директорите. За мен Абрамович е най-добрият собственик в световния футбол без никакво съмнение. Той обича и се грижи за клуба. Абрамович иска отборът да надгражда година след година. Роман, от цялото сърце, от името на всички в клуба, от името на всички фенове – благодарим ти много. Искам да благодаря на моята съпруга и децата ми за помощта, която ми дават през цялото пътешествие, през което минахме заедно. Благодаря ви, обичам ви. Последно – вие момчета. Вие сте най-добрите фенове в света, без никакво съмнение. Вие ми дадохте всичко. От 14-годишен, когато подписах, вие ме подкрепяте навсякъде. Вие ме вдигате, когато съм долу. Вие пеете името ми, когато имам лоши мачове и съм разочарован. Ще се върна един ден тук. От цялото си сърце ви благодаря. Обичам ви“, завърши Джон Тери.