Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт определено има сериозна дилема да решава, особено що се отнася до защитниците, които ще повика за приятелските срещи с Бразилия и Белгия. Съставът на "трите лъва" ще бъде съобщен в четвъртък.

В дефанзивната линия Саутгейт ще има сериозни главоболия заради контузиите на Люк Шоу, Кириън Трипиър и Рийс Джеймс. Освен това под въпрос за Бен Чилуел и Хари Магуайър. Сериозно ще се мисли и върху Калвин Филипс, тъй като се наблюдава спад в неговата форма. Това може да доведе до повиквателна за Джо Гомес, който през сезона записа много силни срещи за Ливърпул.

Гарет Саутгейт вече изгледа няколко срещи на Гомес, както и на бранителя от Евертън - Джарад Брантуейт, като и двамата са на радара му за срещите на Англия. Джо Гомес има леко предимство заради факта, че през сезона игра във всички позиции в защитата на мърсисайдци и бе повече от стабилен.

Последно Джо Гомес игра с националния екип през 2020-а година. Англия ще премери сили с Бразилия на 23-и март, а три дни по-късно ще посрещне и Белгия.