Лийдс се изправя срещу Манчестър Сити в сряда в първия си мач от Висшата лига след международната пауза. Калвин Филипс се присъедини към "гражданите" през юли след осем сезона с йоркширци, а Джеси Марш призна силната връзка между клуба и техния бивш играч. Американският треньор разкри колко е трудно да се замени халфа през тази кампания, преди да заяви, че все още му "липсва" да бъде на "Еланд Роуд".

"Ясно е, че той ще има силна привързаност към феновете, тъй като семейството му е тук. Той щеше да има 30 члена на семейството на мачове тук и бихте могли да умножите това по две вероятно за тази среща. Мисля, че сме го заменили с наистина добри хора. Все още ни липсва Калвин. Той дойде за един от нашите мачове и може да видите, че почувства болката от поражението. Сякаш все още беше тук и му липсваше. Той има много страхотни приятели. Този клуб е в сърцето му", коментира Марш пред репортери.

За съжаление на Филипс, контузия в рамото, получена в средата на септември, попречи на какъвто и да било напредък в новия му клуб, тъй като той успя да участва в само четири мача за Манчестър Сити във всички състезания през 2022-23 г.