Към момента Лийдс Юнайтед е извън зоната на изпадащите във Висшата лига. Отборът успя да се справи в много трудна ситуация, след като бе натрупал поредица от лоши резултати. Джеси Марш очевидно напипа верния път и на този етап „йоркширци“ са спокойни за оставането си в елита на Англия.

Разбира се, никой в клуба не се залъгва, че целта вече е постигната, но американският мениджър е твърдо уверен в оцеляването на тима.

„Чувствам се все по-добре в Лийдс и не мога да не отбележа този факт. Хората ми вярват, разчитат на мен и сме в непрекъснат контакт. Често разговарям  и със съпругата си за Лийдс, за отбора,  града и всичко свързано с футбола.  Тук ни харесва и се наслаждаваме на живота.  Чудесно е да видя, че феновете също започват да ми вярват и усещат, че няма да ги подведа”, коментира той.

„Свършихме много работа за това кратко време, откакто съм тук, но аз от първия ден казах, че не се страхувам от предизвикателствата. Не си правя илюзии, че сме изпълнили нашата цел, трябват ни още точки,  за да се чувстваме напълно спокойни. В състава обаче цари оптимизъм и страхотна енергия, а така се работи много по-лесно“, коментира Марш.

В предстоящия кръг от Висшата лига Лийдс  гостува на Уотфорд.  При евентуален успех на възпитаниците на Джеси Марш, те ще направят огромна, а може би и решителна крачка към своето спасение и оставане в елита на Англия за още един сезон.