Бившият полузащитник Стивън Джерард чака с нетърпение да разбере колко успешен може да бъде настоящият отбор на Ливърпул, който вече спечели три значими трофея и е на път да наруши 30-годишната "суша" без титла в английското първенство.

Бившият капитан на отбора заяви в интервю за "Скай Спортс", че е наистина впечатлен от "психическата устойчивост" на отбора на Юрген Клоп: "Изглежда, че те стават все по и по-силни с всеки изминал сезон. И в нашия състав (с който Джерард изгуби битката за титлата срещу Сити) имахме добри професионалисти и силни психически играчи, но те изглеждат така от първия до 26-ия човек в групата. Просто са чудовища и сякаш мислят като един.

"Имаме състав с подобен манталитет и съм наистина въодушевен за следващите няколко години. Те имат много добра възможност да бъдат един от най-успешните отбори на Ливърпул, а ние, феновете, искаме точно това.

"Вече няколко години поред тези футболисти са феноменални, а през миналия сезон само късметът ги спря за титлата. Тя просто зависеше от това колко добри ще бъдат от Манчестър Сити до последния съдийски сигнал".

Джерард говори специално неговия наследник за лентата Джордан Хендерсън, който е основният двигател на настоящия отбор на Ливърпул. Халфът на "червените" е и лице на инициативата за дарения на футболистите в елита към националната здравна служба NHS в битката с пандемията от коронавирус.

"Помня как дойде. Той пристигна в Ливърпул като едно срамежливо момче от Съндърланд. Семейството му ме помоли да се грижа за него", каза Джерард относно своя бивш партньор в халфовата линия.