Легендата на "червените" и националния отбор на Анлия Стивън Джерард ще получи престижната награда на град Ливърпул - Почетен гражданин на града, съобщи Дейли Мейл.

Номинацията на Джерард е от кмета на града Джо Андерсън, като е признание за приноса му към футбола, както и заради неговата благотворителна дейност, подпомагайки деца в неравностойно положение из цяла Англия. Очаква се предложението да бъде прието на заседание на градския съвет на 18-ти януари, като ако то бъде прието, ще се състои и церемонията по награждаването на един от любимците на публиката на Ливърпул.

"Изумен съм от факта, че кметът ме е номинирал. Ливърпул е мой роден град и да си призная това ме оставя без думи. Дори и да мисля за получаване на такава награда ме кара да се чувствам много поласкан и изключително горд", споделя Джерард.

Тази награда са получили и Боб Пейсли, с който мърсисайдци печелят 20 трофея, както и членовете на легендарната група Биийтълс - Пол Макартни и Джон Ленън.

Стивън Джерард играе в Ливърпул от 1988-ма до 2015-та година, като има изиграни 710 мача във всички турнири, както и 186 попадения. Джерард печели два пъти Купата на Англия, 3 пъти Купата на лигата на Англия, става победител два пъти в Суперкупата на Европа, както и победител в Шампионска лига и Купата на УЕФА. /БГНЕС