Астън Вила записа първи успех през новия сезон във Висшата лига на Англия. Това се случи, след като тимът от Бирмингам срази с 2:1 гостуващия Евертън на своя „Вила Парк“ в първия мач от втория кръг на английския футболен елит.

Първото попадение в срещата падна в 31-ата минута, когато Дани Ингс порази вратата на „карамелите“ и на практика достави трите точки за „виланите“.

30 снимки

Малко преди това пък гол на Антъни Гордън от гостите беше отменен, след като именно юношата на Евертън беше в положение на засада. Попадението беше преразгледано чрез ВАР, където се видя, че Конър Коуди от тима от Ливърпул беше задържан в наказателното поле на Емилиано Мартинес, но при тази ситуация бранителят не взимаше участие и Майкъл Оливър не понечи да посочи бялата точка.

Четири преди края пък Евертън опита да изнесе през средата, но Вила отрадна топката чрез Еми Буендия. Той комбинира вдясно с Оли Уоткинс, който му върна успореден пас, за да може №10 отблизо да вкара втория гол в срещата.

Веднага след изпълнението на центъра от гостите пък те успяха да организират сериозно нападение, а топката беше центрирана отляво от аутлинията Деле Али, но Люка Дин отблизо си я вкара в собствената врата.