Иконата  на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че никога не би поел Евертън. Той обаче призна, че не е изненадан от решението на Рафаел Бенитес да стане мениджър на “карамелите”. В неделя Джерард ще изведе Рейнджърс срещу Реал Мадрид в приятелска среща.

Наставникът на испанския гранд Карло Анчелоти си тръгна именно от Евертън в края на миналия сезон. Тогава тръгнаха спекулации, че постът може да бъде зает от Джерард, който изведе Рейнджърс до първа титла от 10 години. В крайна сметка “карамелите” се спряха на бившия мениджър на градския съперник Ливърпул Рафаел Бенитес.

“Рафа не е роден в града, не живял изцяло и само за “червената” идея, не е играл 20 години срещу Евертън. Така че мисля, че това е много различна ситуация от моята”, заяви Джерард.

“Не съм изненадан, че той иска да се върне в голям клуб от Висшата лига и да има възможност да се изправя срещу най-добрите отбори в първенството. Като цяло не бях шокиран от назначаването му. Бях обаче шокиран от това, че моето име се свързваше с този пост. Не знам от къде е тръгнало и дали е само спекулация или е имало някаква истина, не съм сигурен. Колкото се отнася до мен, да ръководя Евертън никога няма да е вариант”, коментира още бившият капитан на Ливърпул.

“Трябва да призная, че бях изненадан, когато Карло напусна Евертън, но не се оплаквам. Той беше мениджър на моя голям съперник и вършеше страхотна работа. Той е един от най-добрите треньори в света от известно време”, допълни той.

Джерард сподели, че не е знаел за интереса на Анчелоти към него, когато Карло е бил начело на Милан: “ Ливърпул не ме информира, така че трябва да са го пазили в тайна. Всъщност гледах интервю на Анчелоти, в което говори за това, и бях поласкан. Бях много щастлив в Ливърпул. Нямаше начин друг отбор в света да ме вземе в този период”.