Треньорът на Рейнджърс и легенда на Ливърпул Стивън Джерард сподели, че би искал един ден да застане начело на любимия си Ливърпул, но преди това трябва да се почувства готов за тази роля. 

Джерард се справя по чудесен начин със задачата си да върне Рейнджърс отново на върха в Шотландия, давайки далеч по-сериозен отпор на хегемона Селтик през този сезон. Въпреки спекулациите, че може да наследо Юрген Клоп начело на "мърсисайдци" Джерард далеч не даде гаранции, че това ще се случи. 

"Може би е логично да има такива спекулации, тъй като бях капитан дълги години и голяма част от живота ми е преминал в клуба. Въпреки това аз съм достатъчно умен, за да знам, че на първо място трябва да си достатъчно добър за ролята", започна Джерард. 

"Нека да кажем, че Клоп спечели Висшата лига, Шампионската лига и реши да си тръгне, защото не смята, че може да продължи. Собствениците няма да ме изберат, ако съм 20-тия най-добър кандидат. Искам да съм възможно най-подготвен, ако получа подобен шанс". 

"Работата е брутална и трябва да си наясно с обстоятелствата. Клоп ми каза, че две години е правил грешки далеч от камерите, подобно нещо направих и аз с младежите на Ливърпул. Не отидох в работата в Рейнджърс, мислейки че ще съм перфектен. Дали съм готов за Ливърпул? По-скоро не", завърши с това заключение англичанинът.