Ливърпул имаше слаб старт на кампанията, тъй като е на шесто място във Висшата лига след 14 мача, като е на 15 точки зад лидера Арсенал. Отборът на Юрген Клоп в момента е на тренировъчен лагер в Дубай и бившият полузащитник Стивън Джерард вярва, че мърсисайдци ще се върнат по-силни, преди да се поднови сезонът следващата седмица.

"Да, това е като втора предсезонна подготовка. Това е възможност да се поработи много на тренировъчната площадка и да се променят някои неща. Сигурен съм, че Юрген и неговият екип правят много неща тактически, но това е също и възможност за така необходимата почивка. Те играха много футбол през последните няколко години, участваха във всяко състезание миналия сезон

Очаквам наистина силни шест месеца и добър завършек на кампанията, защото важните играчи имаха шанса да си починат и да се възстановят, а тези, които бях  на Световното първенство трябва да се завърнат с увереност, на добро място, физически готови. Мисля, че ще има наистина силен, вълнуващ завършек на сезона", сподели легендата на червените пред клубния сайт.