Филипе Коутиньо може да излезе да играе срещу Манчестър Юнайтед в съботния мач на Астън Вила. Новината потвърди мениджърът Стивън Джерард, ала легендата на Ливърпул няма да прибързва с пускането на игра на футболиста от Барселона.

Коутиньо акостира при „виланите“ под наем от каталунския клуб до края на сезона и се очаква да е на пейката за домакинството на бримингамци.

Джерард също потвърди, че Люка Дин е готов за дуела, след като премина срещу 25 милиона евро от Евертън в последните часове.

„Те могат да играят. Филипе тренира три дена и няма проблем. Определено обаче искаме да видим игровото му поведение и да сме сигурни, че физически е готов“, констатира Стиви Джи.

„Случаят при Люка е различен, тъй като той е в игрови ритъм, след като не е спирал да тренира и да играе в последния му отбор. Двамата ще са налични в селекцията и се намират в добър момент, но окончателното ми решение ще дойде в деня на мача“, акцентира Джерард.

Бившият халф на Ливърпул, който игра с Коутиньо при „червените“, сподели също така, че Вила трябва да са щастливци, че притежават 29-годишния бразилец. „Той е фантастичен талант и сме щастливи да го имаме в това време. Неговото име инспирира останалите хора и това, което прави на терена. Нямам съмнение, че ще видим всичко най-добро от него в близки срокове“, говори още на брифинга си пред репортери.