Стивън Джерард , който в момента е треньор на Рейнджърс се дистанцира от спекулациите, които го свързват с поста в Нюкасъл. Много медии продължават да смятат, че новият саудитски консорциум начело на „свраките“ желае легендата на Ливърпул за наставник на тима.

"Аз в момента съм треньор на голям отбор и играя важна роля. Не искам да се замесвам в никакви спекулации. Особено пък когато някой към когото имам огромно уважение, седи на тази работа. Стив е страхотен човек, с когото имам лични отношения. Не бих искал да се говори нито за моята, нито за чужда позиция. Фокусиран съм върху сегашната си работа“, даде ясен отговор легендата на Ливърпул.

След сделката по придобиването на Нюкасъл, се очакваше първият ход на новите собственици да е именно освобождаването на Стив Брус, но изглежда сякаш той ще запише поне още мач начело на „джордитата“. 60-годишният наставник ще запише мач номер 1000 като наставник срещу Тотнъм този уикенд.

“Разбира се, че хвърлям едно око на Нюкасъл като отбор. Сега също ще го направя, тъй като Стив е пред своя хиляден мач, а това е огромно постижение. Той е огромен характер. Интересно е какво ще се случи при тях. Ако някой заслужава спокойствие, това са феновете на отбора. Сигурен съм, че те много се вълнуват. Всички гледаме с интерес какво ще стане”, завърши Джерард.