Лестър Сити получи сериозна подкрепа преди утрешното домакинство във Висшата лига срещу Манчестър Сити, след като стана ясно, че полузащитникът Джеймс Мадисън се връща в състава. Той беше извън игра повече от месец заради проблеми с мускул на бедрото.

Халфът, който има осем гола и пет асистенции за "лисиците" в Премиър лийг, за последно е играл при победата над Астън Вила с 2:1 като гост на 21-ви февруари.

"Той вече се върна в тренировките на пълни обороти и ще бъде на разположение за уикенда. Така че, това е една чудесна новина за нас. Наистина, той не е готов на 100 % за мача, но на фона на това каква беше контузията му, изглежда чудесно по време на тренировките. Работи здраво, после бие и удари, но няма никакви оплаквания от болки, обясни Брендън Роджърс пред журналистите.

Защитникът Рикардо Перейра също е на разположение за двубоя, след като имаше разтежение в слабините, но не особено голямо и му бе направена активна рехабилитация.

"Рикардо също вече тренира с основната група и е готов за игра. Двамата с Джеймс Мадисън имаха сходни програми през последните седмици, така че и двамата се възстановяват много добре", обясни мениджърът.

Лестър е на 3-то място в Премиършип с 56 точки от 29 мача, изоставайки на 15 пункта от водача Манместър Сити.