Футболистът на Арсенал Гранит Джака призна, че би било „голяма загуба“ за „артилеристите, ако Пиер-Емерик Обамеянг напусне клуба, както и в същото време защити „позитивния“ Месут Озил.

Обамеянг се превърна в един от най-важните играчи за Арсенал след пристигането си от Борусия Дортмунд през 2018 година, като отбеляза 61 гола в 97 мача за „топчиите“. Въпреки влиянието си на „Емиратс“, габонецът е силно свързан с трансфер, като настоящият му договор изтича през лятото на 2021 година. Испанските Реал Мадрид и Барселона са изразили интерес да подпишат с 30-годишния нападател, като Арсенал в момента обмисля дали да го продаде това лято или рискува да го загуби за без пари след 12 месеца.

Попитан за спекулациите, свързващи Обамеянг, халфът на Арсенал Джака заяви пред „SportBild“:

„Ако това се случи, това, разбира се, би било голяма загуба за отбора и клуба. Оба винаги е опасен и винаги е важен при отблязването на голове и като човек той също е наистина страхотен. Той винаги е позитивен, оптимистичен, услужлив и голям професионалист“, каза още халфът.

Джака, който беше заменен от Обамеянг като капитан на Арсенал по-рано през сезона, също така защити Йозил. Немският плеймейкър често си навлича критики заради слабата си форма.

„Виждам го като много позитивен, приятен човек. Той е изключително земен човек, винаги готов да помогне и работи усърдно в тренировките и според мен наистина се радва на футбол. Когато Месут е във форма, разбира се, е много важен за нас и винаги може да промени изхода на дадена среща. Не е нужно да обсъждаме неговите футболни умения", сподели Джака.