Джак Уилшър  се изказа изключително ласкаво за бившия наставник на Арсенал Арсен Венгер. Халфът преминава през труден период, като в момента е без отбор и се надява скоро да получи нова възможност.

Договорът на Уилшър с Уест Хем бе прекратен по взаимно съгласие, но той сподели, че е оптимист за бъдещето си.

“Сега е доста трудно за мен, никой не желае да е без отбор, а аз съм точно в такава ситуация. Спокоен съм и вярвам в себе си, бих желал да се насоча към Испания или Италия, старая се да мисля позитивно. Искам да благодаря специално на Арсен Венгер за всичко, което е направил за мен. Когато напуснах Уест Хем му се обадих и той много ми помогна. Тогава си казах, колко е мъдър този човек. Вслушах се в съветите му и знам, че постъпих правилно. Венгер е човекът, който ме откри за големия футбол, даде ми шанс в Арсенал, тези неща не се забравят”, каза футболистът.

„Той е като мой баща и доста често се чуваме и говорим по различни теми. Все пак искам да кажа, че съм в прекрасни отношения с истинския ми  баща, за да не се почувства засегнат. Моето мнение е, че Арсен Венгер е един от боговете на футбола“, допълни Джак  Уилшър.