Лидерът във Висшата лига Арсенал е свързван с английския национал Деклайн Райс от известно време, като очакванията са, че 24-годишният играч скоро да напусне Уест Хем, за да играе в Шампионската лига. Манчестър Юнайтед и Челси също имат интерес към полузащитника, като се смята, че също ще са в битката за подписа на играча. Въпреки това Джак Уилшър вярва, че Арсенал трябва да води преследването на футболиста който безпроблемно ще влезе в редиците на Микел Артета.

"Той е полузащитник, който може да направи всичко. Всеки, който подкрепя който и да е клуб, би искал Деклан да се присъедини. Ако говоря от егоистична гледна точка, в Кеверен Лондон, мисля, че той би бил много добър под наблюдението на Микел. Артета щеше да го развие. Разговарях с Деклан и му казах какво прави невероятно, все пак той е капитан на голям клуб от Висшата лига и винаги се учи", сподели Уилшър.

"Трябва да се отнасяте с уважение към Уест Хем, това е неговият клуб, но бъдещето му е в неговите ръце и това е много вълнуващо за него, защото има всичко със себе си сега и взима все повече и повече, той израства. Очаквам го с нетърпение, където и да отиде. Надявам се, че това да е Арсенал, това ще бъде голям трансфер и ще пасне идеално", добави бившият полузащитник на Арсенал.

Уест Хем даде ясно да се разбере, че всяка сделка за Райс няма да е евтина, но Арсенал трябва да започне да се конкурира с Манчестър Сити и Челси по отношение на разходите, ако иска да подобри отбора си, като същевременно добави необходимата дълбочина, за да се конкурира за големи отличия на много фронтове.