Временният мениджър на Евертън Дънкан Фъргюсън призна, че все още не е разговарял с Карло Анчелоти, но се надява да е в щаба на италианския специалист при евентуално негово назначение. 

Анчелоти се раздели с Наполи този месец, но слуховете го свързват с треньорския пост на "карамелите". Запитан относно ситуацията в клуба, Фъргюсън отговори: "Знам това, което знаете и вие - просто слухове. Ще почакаме и ще видим, не съм разговарял с никого".

Фъргюсън бе част от треньорския екип на Евертън близо 6 години, под ръководството на различни мениджъри, и се надява тази традиция да продължи. 

"Никой не познава играчите по-добре от мен. Бил съм с тях толкова време, надявам се, че новият мениджър ще използва услугите ми."

Фъргюсън изрази готовността си да поеме отбора за постоянно, ако се наложи. 

"Обожавам работата. Адреналинът е най-приятното нещо. Минаха само няколко мача, но ми дадоха доста увереност. Щастлив съм от работата, която свърших. Да стана треньор не е нещо, на което държа за момента. Може би след две или три години, но това ще ми даде чудесен опит."

"Просто искам Евертън да успее. Искам новият треньор, който ще дойде, да свърши прекрасна работа. И съм сигурен, че ще се случи. Ако съм част от цялото това нещо, страхотно." 

Фъргюсън очаква нова победа за "карамелите" в съботния ден, когато се изправят срещу Арсенал, в който също има треньорска рокада, след като днес Микел Артета бе официално представен като новият наставник на "артилеристите". 

"Нова победа ще означава всичко за мен. Все още сме в лоша позиция, на дъното на класирането, така че се нуждаем от сигурност", заяви Фъргюсън. 

"Артета премина страхотно обучение, с помощта на един от най-добрите мениджъри в света (бел. ред. Пеп Гуардиола), така че съм сигурен, че ще бъде много успешен. Той бе невероятен играч, сигурен съм, че ще бъде и невероятен треньор", завърши Фъргюсън.

Двубоят от 18-ия кръг на Висшата лига е в събота /21.12./ от 14:30 ч. и можете да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2.